Pretraga
Trg Šabačkih Žrtava 1/7, 15000 Šabac, Srbija, T: +381 15 343 303
Trajanje: 24 Aug 2019 - 24 Aug 2019
Lokacija: Manastir Manasija
Cena: 2000 dinara
Rezervišite sada!

Viteški turnir “Just Out” u Manasiji
Subota, 24.08.2019.

Viteški festival “Just Out” održava se od 23. do 25.avgusta u manastiru Manasija u cast 600 godina od izgradnje ovog manastira od strane Despota Stefana Lazarevića. Crkvu posvećenu Svetoj Trojici 139 mašikula I 11 kula izgradnjom stavio je u red najlepših srednjevekovnih zdanja. Organizator manifestacije su vitezovi Iz Srbije, “Beli orlovi” a ugostiće na desetine vitezova iz više od 20 zemalja sveta. Tokom trajanja ovog festival moćićete da uživate u viteškim nadmetanjima, u spoju modern I srednjovekovne muzike a za najmlađe pripremili su organizatori I različite radionice sa vitezovima. Različite đakonije spremaju majstori kulinarstva kako bi vreme za opuštanje mogli svi da iskoriste I probaju neki od specijaliteta ali I da uživaju u kvalitetnim vinima. Više o ovom festival možete pronaći na sajtu www.justout.rs. Istorija, tradicija I sadašnjost koju mi činimo lepšom dovoljan je razlog da budete deo naše Nika avanture!

 

Program izleta:
Polazak iz Šapca u ranim jutarnjim časovima. Vožnja preko Beograda prema manastiru Ravanica koja je zadužbina Svetog kneza Lazara. Po dolasku u manstir obilazak manastirskog kompleksa sa crkvom Vaznesenja Gospodnjeg a potom I poklonjenje moštima Svetog kneza Lazara. U okviru manastira nalazi se I manastirska prodavnica u kojoj mogu da se kupe razni preparati I melemi koje prave monahinje ovog manastira. Slobodno vreme u manastiru. Nakon slobodnog vremena vozimo se prema manastiru Manasija. Ovo srednjovekovno remek delo je zadužbina despota Stefana Lazarevića, srpskog vladara, viteza reda Zmaja, prosvetitelja I pokrovitelja umetnosti I kulture. Po dolasku u Manasiju obilazimo crkvu Svete Trojice, veliku trpezariju, I čućemo priču o čuvenih 11 kula po kojima je manastir poznat, najviša je Despotova kula. Takođe upoznaćemo se I sa radom čuvene Resavske prepisivačke škole koja je ovde osnovana nedugo po podizanju manastira. Priča o viteškom redu Zmaja je takođe vrlo bitna, jer je sam Despot Stefan Lazarević bio pripadnik ovog reda pa ćemo je čuti pre nego što se uputimo na festival Just out. Imaćemo slobodno vreme u manastiru a potom otići na viteški festival gde ćemo imati priliku da prisustvujemo kompletnom festivalskom programu I bar za kratko se vratiti u davna vremena kroz viteške igre, razna viteška nadmetanja, streličarski turnir I celokupan program festival Just out. Oko 19 časova krenućemo prema Beogradu I Šapcu. Dolazak u Šabac oko 23h. Kraj izleta.

 

MESTO POLASKA
VREME POLASKA
CENA ODRASLI
CENA DECA DO 12.GOD
Šabac
05:30h
2000 din
1500 din
Beograd
06:30h
1600 din
1200 din

Turistička agencija Nika travel putnike obaveštava o tačnom vremenu i mestu polaska slanjem sms poruke dva dana pre polaska na izlet.

 
Cena izleta obuhvata:
-prevoz turističkim autobusima na datoj relaciji
-posetu manastiru Ravanica
-posetu manastiru Manasija
-posetu viteškom festival Just out
-usluge licenciranog turističkog vodiča
Cena izleta ne obuhvata:
-individualne troškove putnika
-druge usluge koje programom nisu predviđene
Uslovi I način plaćanja:
-gotovinski, 50% prilikom rezervacije ostatak 5 dana pre polaska
Napomene:
– za realizaciju aranžmana je potrebno 35 plativih putnika
– Rezervacija mesta telefonskim putem, slanjem e-maila putem bez uplate važe 48h, nakon toga se smatra da je putnik odustao od putovanja
– U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 5 dana pred polazak.
– Sedišta u autobusu se popunjavaju po redosledu prijave na izlet
– Za realizaciju ovog izleta potrebno je minimum 45 plativih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo promene cene uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju neslaganja putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana pet dana pred početak putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja zbog jednostavnije realizacije.
– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije organizatora ili ovlašćenog subagenta.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
– Tačno vreme polaska agencija određuje najkasnije 24č. pred putovanje. Vreme dolaska se ne može predvideti jer zavisi od puno faktora.
– Agencija ne snosi odgovornost za nepredviđene okolnosti na putu i eventualna kašnjenja.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Nika travel d.o.o. Šabac koja je organizator ovog izleta, upisana u registar turizma BTP 237/2016